Foto rejuvenacija

Foto rejuvenacija se reporučuje osobama koje žele da zadrže mladalački izgled, kod blaže ili srednje izražene oštećene kože izazvane suncem kao što su manje bore, beživotni izgled kože, kapilari, crvenilo i pigmentacija. Brojna istraživanja pokazala su kako većina ispitanika, suprotno očekivanjima, bore ne smatra znakom starenja, nego su to pigmentacija i neujednačenost tena zbog oštećenja kože izazvane suncem. Tretmani se još preporučuju neposredno pre nekog važnog događaja, ako želite da zablistate i lepo izgledate. Ako nemate mnogo vremena za sebe i želite na brzinu da uklonite umoran i beživotanizgled lica nakon neprospavane noći, tada su Vam tretmani od velike pomoći. Izgled i kvalitet kože se znatno popravljaju. Ukoliko ste dugo boravili na suncu i oštetili kožu, ovo su najbolji tretmani za uklanjanje nastalih oštećenja kože.

Foto rejuvenacija se u svrhu prevencije starenja preporučuju nakon 30-ih pa do 50-ih godina. Za uklanjanje znakova oštećenja kože nema dobne granice. Najnovija istraživanja dokazala su da je moguće znatno usporiti starenje, ako se tretmani protiv starenja primene na vreme. Agresivniji tretmani ili operacije tada nisu potrebni. Osnovna greška je što većina ljudi čeka razvoj bora kako bi nešto poduzela. Savetuje se na vreme početi sa tretmanima za što bolje rezultate, iako nikad nije kasno.

Znaci prevremenog starenja:

  • pigmentacije
  • suva, tanka i osetljiva koža
  • kapilari i crvenilo kože
  • proširene pore
  • početno i srednje izražene bore
  • neujednačen ten kože
  • stanjivanje kože

Šta se postiže tretmanom?
Sitne i srednje izražene bore se smanjuju i sprečava se razvoj novih bora. Koža postaje napetija, elastičnija, glađa i lepšeg izgleda. Uklanja se umorni i beživotni izgled lica, a koža postaje sjajna i sveža. Neujednačenost tena, tj. kože se takođe uklanja. Stimulacijom metabolizma koji godinama opada koža postaje otpornija, deblja i jača. Razvoj novog kolagena smanjuje bore i poboljšava izgled i kvalitet kože.