Lasersko uklanjanje gljivica

Uklanjanje gljivica na noktima laserom

Gljivice na noktima ili onihomikoza su promene noktiju, to jest oštećenje unutrašnje ploče noktiju na rukama i nogama. Ovo oštećenje izazivaju patogene gljivice, infektivno je, i prenosi se sa osobu na osobu preko predmeta za domaćinstvo, obuće i odeće.
Rešite se gljivica na noktima najboljim sredstvom – L A S E R O M

To je najčešća bolest noktiju i predstavlja oko polovinu svih poremećaja noktiju. Oštećenje nokta, često vlaženje šaka i stopala, različita stanja smanjene imunosti, smanjena cirkulacija u donjim delovima udova, kao i smanjenje rasta nokta u starijoj životnoj dobi pogodne su za nastanak ove bolesti.

Kako možemo sprečiti infekciju?

U sprečavanju razvoja gljivica na nogama, ključno je održavanje adekvatnih higijenskih mera i izbegavanje prekomernog izlaganja vlazi. Nadalje, važno je sprovođenje lečenja gljivičnih infekcija stopala (kao što je atletsko stopalo), a kod boravka na javnim mestima poput bazena svakako je potrebno nositi prikladnu obuću. Osobe koje su profesionalno izložene vlažnoj sredini trebaju koristiti zaštitne rukavice na poslu.

Uklanjanje gljivica na noktima ND Yag Q-switch laserom

Procedura je sigurna i nije potrebna lokalna anestezija! Laserom je moguće precizno tretirati samo zahvaćeno područje, a tokom tretmana moguće je osetiti lagano zagrijavanje. Pacijent oseća blagu toplotu tokom tretmana koji traje svega nekoliko minuta. Može se javiti blagi osećaj bola kao rezultat efekta zagrevanja tkiva laserom.
Prilikom tretmana energiju lasera upija pigment gljivica zbog čega se one zagrevaju i to je ono što uzrokuje njihovo odumiranje, a krajnji je rezultat izrastanje zdravog nokta.

Kako i kada dolazi do rezultata?

Rezultati nisu odmah vidljivi, nego tokom perioda od nekoliko meseci kako nokat nastavlja zdravi rast. Tretman se radi sa dva različita filtera, od kojih jedan služi za tretiranje nokatne ploče, a jedan za okolno tkivo, samim tim ubijamo postojeće gljivice, ali i sprečavamo da novi izrastak nokta bude inficiran. Nokti rastu sporo, tako da se možda neće videti značajno poboljšanje čak i nakon nekoliko meseci, ali će se sigurno videti postepeni rast zdravog nokta.

Više informacija:

• Procedura je sigurna.
• Nije potrebna lokalna anestezija.
• Ne postoje neželjeni efekti.
• Čarape i cipele se mogu nositi neposredno posle tretmana.
• Lak za nokte može se koristiti neposredno posle tretmana.
• Nema oštećenja tkiva i stoga nije potrebno zarastanje.

Koliko je potrebno uraditi tretmana:

– Radi se serija od 4 tretmana na 7 dana.
– Tokom tretmana, tretiraju se svi nokti i jedne i druge ruke ili noge, zavisi od toga gde se radi tretman.