Tretman lica “Crna lutkica”

Tretman lica crna lutkica daje porcelanski ten! “Crna lutkica”  je laserski tretman lica u kombinaciji sa vulkanskom pastom za poboljšanje sjaja i glatkoće kože. Tretmanom se smanjuju proširene pore koje proističu iz spoljašnjeg sloja kože (stratum corneum).

Ovaj tretman je jedan od najnaprednijih laserskih tretmana kojim se sužavaju pore, smanjuje lučenje masnoća, uklanjaju mitiseri i nečistoće… Najsavremeniji ND Yag laser isporučuje impulse svetlosti visokog inteziteta sa maksimalnim uspesima za uklanjanje nepravilnosti na koži.

Tretman “Crna lutkica” je popularan širom sveta, a nedavno je ušao u prvih deset najboljih  tretmana za podmladjivanje u Los Angeles-u.

Šta se postiže tretmanom “Crna lutkica”?

* Smanjuje bore
* Sužava proširene pore
* Smanjuje akne i ožiljke
* Uklanja izumrle ćelije iz površinskog sloja epiderma
* Stimuliše rast kolagena i elastina
* Ubrzava mikrocirkulaciju kože
* Poboljšava teksturu kože lica
* Vraća sjaj i glatkoću kože lica

Da li je tretman bolan?

Ne, tretman je neinvazivna i nežna metoda. Većina ljudi opisuje da osećaju toplotu koja je prijatna i podnošljiva.

Koliko traje tretman “Crna lutkica”?

Sa odrađenim konsultacijama tretman traje do 45 minuta od početka do kraja.

Kako funkcioniše?

Pre tretmana laserom, nanosi se krema od ugljenika, poznatija kao “vulkanska pasta” sa česticama srebra na celo lice i  ostavlja se da se suši par minuta. Zatim, ND Yag Q switch laserom se  ugljenikove čestice putem laserske svetlosti apsorbuju u kožu. Uzimajući u obzir da se laserski zraci “kreću” preko kože dobija se i piling kože. Termički efekat laserskog snopa stimuliše obnovu kolagena i elastina, ubrzavajući mikrocirkulaciju, tako da dobijamo efekat podmladjivanja vrlo brzo. Tretman je komforan i tokom tretmana se oseća blaga toplota.

Koliko tretmana treba?

Primetna je razlika i nakog jednog tretmana, ali maksimalan efekat se postiže u seriji od 3 tretmana. U zavisnosti od tipa kože (ukoliko je koža izraženo aknozna, kod pojačanog rada lojnih žlezda, kod kože oštećene kolagensko-elastinske veze) na besplatnim konsultacijama možemo tačnije odrediti koliko bi tretmana bilo poželjno odraditi. Pauza izmedju tretmana trebala bi da bude izmedju 7 i 10 dana.

Aktivnosti posle tretmana?

Nema ograničenja dnevnih aktivnosti nakon tretmana. Koža je često malo crvena nakon tretmana, ali to nestane nakon nekoliko sati.
Posle tretmana se možete šminkati, bez ikakvih posledica na efekat tretmana. Potrebno je izbegavati izlaganje suncu narednih 48 sati nakon tretmana i zaštititi kožu kremama sa visokim zaštitnim faktorom.