Uklanjanje virusnih bradavica Plasma Laserom

admin, 1 year ago, Tagged

Predstavljamo Vam siguran, pouzdan tretman za uklanjanje bradavica! Šta su bradavice? Bradavice su izrasline na koži izazvane virusima koji se mogu pojaviti na različitim delovima kože lica i tela. One mogu imati različite oblike i forme, biti različitih veličina. Skoro sve bradavice su zarazne i veoma lako i brzo prenosive, zbog toga su toliko učestale […]

Predstavljamo Vam siguran, pouzdan tretman za uklanjanje bradavica!

Šta su bradavice?

Bradavice su izrasline na koži izazvane virusima koji se mogu pojaviti na različitim delovima kože lica i tela. One mogu imati različite oblike i forme, biti različitih veličina. Skoro sve bradavice su zarazne i veoma lako i brzo prenosive, zbog toga su toliko učestale kod ljudi. Virus se prenosi direktnim ili indirektnim kontaktom sa obolelom osobom, a od inkubacije do pojave bradavica nekad prođe i nekoliko meseci. Bradavice se pojavljuju svuda po telu.

Prepoznajte tip bradavice

OBIČNA BRADAVICA - bezbolni, benigni izraštaji koji imaju jezgro od zadebljalog dela kože. Izgledaju kao tvrda izraslina sa grubom površinom, često izbrazdana, najčešće pravilnog okruglog oblika. Obično rastu oko noktiju na rukama, na prstima, šakama ali mogu da se nađu i na kolenima i laktovima, najčešće na mestima gde je koža prethodno bila oštećena.
PLJOSNATA BRADAVICA - glatke, ravne na vrhu ili blago uzdignute i javljaju se na licu ili šakama.
KONČASTE BRADAVICE - dugački, tanki izraštaji na usnama, očnim kapcima, licu ili vratu.
BRADAVICA NA STOPALU - nalaze se samo na tabanima, petama ili na svodu stopala. Vrlo su nežne i mogu da se prepoznaju po načinu na koji remete normalnu teksturu kože. Mogu da budu hrapave, kvrgave, sunđeraste, debele i/ili ljuspaste. Obično su veće od običnih bradavica i ravnije zbog pritiska na stopala usled hodanja. Obično se javljaju ispod tački pritiska kao što su pete ili svod stopala. Ukoliko bliže pogledate bradavicu videćete male crne tačke u njoj. Suprotno onome što mnogi veruju, to nisu koreni bradavice. Crne tačke nastaju zbog krvarenja u bradavici na stopalu kao posledica stajanja i hodanja po njoj.
MOZAIK BRADAVICE - skupovi malih bradavica koje su spojene u grozd.

♸ GENITALNE BRADAVICE - javljaju se oko anusa i/ili polnih organa a liče na karfiol sa petljom koja viri iznad kože. Te bradavice pre svega mogu da imaju odrasli a prenose se polnim putem.
I kao posebnu vrstu navodimo:
GRIZ NA LICU ILI U PREDELU OČIJU( milie) su bele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku belih tačkica (primarne milie) ili nakupine masti i loja (sekundarne milie).

Zašto se pojavljuju?

Najčešći način je da se prenesu sa osobe koja ima virus. Takođe se javljaju i usled loše otpornosti organizma, tako da su oboljevanju sklonije osobe s oslabljenim imunološkim sistemom(Virus se umnožava jer telo nije sposobno da ga ‘neutrališe’,) Ukoliko se ne diraju i ne menjaju, ove izrasline nisu opasne. Međutim, budući da virus može da se raširi po celom telu, rukama, odećom pa i nakitom, lekari preporučuju njihovo uklanjanje.

 Kako se prenose i ko ima vece šanse da ih dobije?

Veći rizik za pojavljivanje bradavica imaju osobe čiji članovi porodice imaju taj virus ili vidljive bradavice. Virus se može preneti direktnim kontaktom zaražene kože s neinficiranom, ali i indirektno, jer su HPV otporni u spoljašnjoj sredini. Tako se rizik od infekcije povećava kod osoba koje hodaju bose (na bazenima, po kupatilima, tuš-kabinama i sličnim mestima gde je vlažnost povećana) i kod onih čija je koža suvlja i podložnija pucanju. Pod povećanim rizikom su i osobe koje se mnogo znoje, jer aktivnosti virusa pogoduje vlažna sredina (naročito na pregibima između prstiju ili oko noktiju).

Iako je rec o infekciji, bradavice su prvenstveno estetski problem,

dok se kod nekih pacijenata mogu povuci same od sebe,

kod drugih mogu perzistirati uprkos terapiji ili se stalno iznova vracati.

Najveći deo bradavica je bezopasan, ali ako su na nezodnim mestima mogu smetati, krvariti i stvarati neprijatnost i bol.
Iako ima puno preparata koje možete koristiti protiv njih, nisu svi delotvorni.

Kako radi Plasma Laser?

Ovaj laser emituje usmeren i moćan impuls svetla koji tkivo koje hrani bradavicu upija.

‘’Pulsirajući’’ laser koristi toplotnu energiju da uništi bradavicu i okolne ćelije koje je hrane. Okolna koža ostaje netaknuta, a tokom samom procesa nema krvarenja i ožiljaka.
Ovaj tretman je posebno efikasan kada je veći broj bradavica skoncentrisan na jednom mestu, jer se uništava jedan koren, dok se ostatak kože ne oštećuje. Laser se pokazao kao veoma delotvoran za otklanjanje bradavica koje se ne mogu otkloniti drugim metodama. Ovo je trenutno najdelotvorniji tretman protiv bradavica.

U toku tretmana se koristi lokalna anestezija.

PREVENCIJA

Postoje stvari koje možete uraditi kao prevenciju protiv dobijanja bradavica, ali ukoliko ih imate, možete uraditi sledeće kako ne biste širili virus po svojoj koži ili tuđoj.

-Koristite odvojen peškir

-Prekrijte bradavice flasterom kada koristite zajedničke tuševe, saune, bazene

-Ne koristite tuđe rukavice, cipele ni čarape

-Nosite papuče u oblasti bazena

-Ne pipajte i ne češite bradavice

S obzirom da je ovaj virus veoma brzo prenosiv, teško da možemo imati 100% zaštitu od njega.

Posle tretmana nema nikakvog perioda oporavka, već odmah nastavljate sve svoje aktivnosti. Laser se može koristiti kod svih tipova kože.

virusne bradavice

Potpazusna jama, virusna bradavica